Verslag gemeenteraad van 29 november 2010

1 12 2010

Afgelopen maandag stond de gemeenteraad op het programma. Het bleek een beknopte gemeenteraad met 6 “echte punten” en 6 algemene vergaderingen.

Het tradtionele eerste punt was de goedkeuring van het verslag van de vorige zitting, wat zoals gewoonlijk unaniem gebeurde.

Als tweede punt stond er een aanpassing van de openingsuren van het gemeentelijk containerpark op de agenda. Vanaf 1 januari is het park tussen 12u00 en 12u30 gesloten zodat de werknemers een half uur middagpauze hebben. Ter compensatie van dit halfuurtje opent het park voortaan zijn deuren vanaf 8u00 ‘s morgens. Deze aanpassing kon rekenen op de steun van alle fracties.

Als derde punt nam de gemeenteraad unaniem kennis van de financiële rapportering 2010. In dit document kan je de finananciële toestand van onze gemeente op de voet volgen. Het document bevat ook een beheerscontrole waar je per investering (opgenomen in het budget van 2010) kan zien of het project al dan niet werd opgestart op 30 september 2010 en wat de stand van zake is op financieel vlak. Eveneens kan je de evolutie van de budgetten volgen. Een zeer interessant document dat ook door de oppositie goed werd onthaald.

Ten vierde stond er een aanpassing aan het huishoudelijk reglement voor de terbeschikkingstelling van materialen op de agenda. Eenvoudig gezegd, het reglement van de gemeentelijke uitleendienst. Enkele kleine aanpassingen werden doorgevoerd. Zo krijgt van 1 januari 2011 de aanvrager van matrialen binnen de 12 werkdagen bericht of hij/zij over de gevraagde materialen kan beschikken. Zo leent de gemeente nadarhekken uit, tafel en stoelen, koffietassen, podiumelementen en nog veel meer. Een gedetailleerde lijst met te ontlenen materialen kan je verkrijgen bij de vrijetijdsdienst in het klooster naast het gemeentehuis.

Het vijfde punt was een kleine aanpassing van een punt dat reeds vorige maand op de agenda stond. Het betrof de “onderlinge conventie operationele prezone hulpverleningszone Taxandria”.
Een hele mondvol, maar het gaat hier over de brandweerhervorming die alle brandweerkorpsen indeelt in brandweerzones. De zone taxandria omvat naast Rijkevorsel ook Turnhout, Hoogstraten, Baarle-Hertog, Beerse, Merksplas, Arendonk, Oud-Turnhout, Ravels, Vosselaar, Kasterlee en Gierle (Lille). Door de oprichting van de operationale prezone ontvangt de zone een extra budget van 402.600 euro dat gebruikt zal worden voor aankoop van zonaal materiaal, de uitwerking van voorafgaande interventieplannen en personeel.

De punten zes tot en met elf gingen over goedkeuring van agenda’s en aanduiden van afgevaardigden voor de algemene vergaderingen van enkele intercommunales.

Punt twaalf was het laatste punt en was een kennisname van een budgetwijziging op het investeringsbudget 2010 van het OCMW.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: